Κυριακή 30 Ιουνίου 2024

Η Σπυριδούλα της Χρυσοπηγής (Κυρά κι' Αρχόντισσα)

Παρουσίαση: Αθανάσιος Νικ. Στάμος
Η αγαπητή μας κυρία  Σπυριδούλα Γιαννικοπούλου, ζει στο αρχοντικό της στο όμορφο ορεινό χωριό μας και χαίρεται να επισκέπτεται τακτικά και να συνομιλεί  διαδικτυακά με τα πέντε παιδιά της, τα έντεκα εγγόνια της και το δισέγγονό της. Ήρθε νύφη στο χωριό μας από την ορεινή Ναυπακτία πριν από αρκετά χρόνια.

 Ο άνθρωπος (προξενητής εκείνης της εποχής) που είχε αναλάβει να φέρει σε επαφή γνωριμίας το μελλοντικό ζευγάρι ήταν σίγουρος ότι η γνωριμία αυτή θα είχε αίσιο τέλος και δεν είχε άδικο. Η Σπυριδούλα όμως, είχε δηλώσει στο πατέρα της και στα αδέλφια της που τη συνόδευαν στο χωριό του γαμπρού ότι «αν δεν μου αρέσει ο γαμπρός και το χωριό, θα φύγω και θα γυρίσω πίσω στην αμπελακιώτισα» το χωριό καταγωγής της.

Ο αυτοκινητόδρομος δεν είχε ολοκληρωθεί στο σύνολό του και το αυτοκίνητο τους άφησε στη τοποθεσία «Αγιαγγελής» και η Σπυριδούλα για να φτάσει στο χωριό περπάτησε με τους δικούς της ανθρώπους δυο χιλιόμετρα  με ψηλό τακούνι μέσα από το κακοτράχαλο δρομάκι με πέτρες και αγκάθια για να συναντήσει τον μελλοντικό της σύζυγο τον Παναγιώτη Γιαννικόπουλο στο σπίτι του.