Σάββατο 11 Ιανουαρίου 2020

Εθελοντική αιμοδοσία στη Χρυσοπηγή (Σποδιάνα)

Επιμέλεια του άρθρου: Αθανάσιος Στάμος
Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Χρυσοπηγής «η Σποδιάνα» με τον εκάστοτε Πρόεδρό του, οργανώνει στο «Αρχονταρίκι» του χωριού, εθελοντική αιμοδοσία σε συνεργασία με το Σύλλογο Εθελοντών Αιμοδοτών της περιοχής του Κέντρου  Υγείας Χαλανδρίτσας ο « Άγιος Χαράλαμπος» και από δύο αιμοληψίες το χρόνο συγκεντρώνει 30 με 35 μονάδες αίματος.


«Η Αιμοδοσία αποτελεί ένα δώρο ζωής για κάποιον που έχει απόλυτη ανάγκη από μετάγγιση αίματος. Σύμφωνα με διεθνείς στατιστικές, 60% του πληθυσμού θα χρειαστεί μετάγγιση ολικού αίματος ή ενός από τα στοιχεία του αίματος σε κάποια στιγμή της ζωής του. Παράλληλα μόνο 5% των ατόμων που θα μπορούσαν να είναι αιμοδότες, δίνουν αίμα και το πρόβλημα γίνεται ιδιαίτερα οξύ όταν υπάρχουν διακοπές  και κυρίως κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού».

Σύλλογος Εθελοντών Αιμοδοτών Περιοχής Κ. Υ. Χαλανδρίτσας         
O Σύλλογος Εθελοντών Αιμοδοτών περιοχής του Κέντρου Υγείας Χαλανδρίτσας ο «Άγιος Χαράλαμπος», ιδρύθηκε το 1989 με έδρα τη Χαλανδρίτσα και είναι μέλος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συλλόγων Εθελοντών Αιμοδοτών και όπως δήλωσε ο Πρόεδρός του κύριος Θεοδωρόπουλος Αθανάσιος, «τα ενεργά μέλη που ανέρχονται σε 1850 (ο αριθμός αυξάνει συνεχώς κυρίως από άτομα νεαρής ηλικίας),  από 50 και πλέον αιμοληψίες που γίνονται κάθε χρόνο σε 30 Δημοτικά Διαμερίσματα του Δήμου Ερυμάνθου και του Δήμου Πατρέων (τέως Δήμος Μεσσάτιδος), συγκεντρώνονται περισσότερες από 1000 μονάδες αίματος».   

Ο συγκεκριμένος σύλλογος, εκτός από τις αιμοληψίες που γίνονται κάθε χρόνο από τους εθελοντές αιμοδότες, διοργανώνει και διάφορες άλλες εκδηλώσεις για τα μέλη του στις οποίες συμπεριλαμβάνονται:

1)  Συμμετοχή στο ετήσιο Πανελλήνιο Συνέδριο των Νέων Εθελοντών Αιμοδοτών
2) Συμμετοχή στο Πανελλήνιο Συνέδριο Εθελοντικής Αιμοδοσίας.
3) Συμμετοχή στην Αμφικτιονία Ετήσιου Συνεδρίου Εθελοντών Αιμοδοτών
4) Κοπή της Πρωτοχρονιάτικης Πίτας.
5) Εορτή του Αγίου Χαραλάμπους του οποίου το όνομα φέρει ο Σύλλογος
6) Οργάνωση και συμμετοχή σε  Αποκριάτικες χοροεσπερίδες
7) Παγκόσμια ημέρα του Εθελοντή Αιμοδότη
8) Συμμετοχή στη Πανελλήνια λαμπαδηδρομία
9) Οργάνωση και συμμετοχή σε δυο διήμερες εκδρομές το χρόνο.

«Η αιμοδοσία είναι πράξη αγάπης και απόδειξη κοινωνικής ευαισθησίας. Tα αποτελέσματά της σώζουν ζωές, διότι το αίμα ούτε παράγεται , ούτε αντικαθίσταται. Μόνο χαρίζεται. Γι’ αυτό το λόγο, η εθελοντική αιμοδοσία είναι μια χειρονομία καλής θέλησης, φροντίδας και αγάπης. Η συνεισφορά των εθελοντών αιμοδοτών είναι πάνω απ΄ όλα ενέργεια ζωής για τον πάσχοντα συνάνθρωπό μας» (Ζαχαριαδάκη Ελισάβετ – Ιατρός). Ανήκει έπαινος και μεγάλη τιμή σ’ αυτούς τους ανθρώπους «τους ήρωες της αιμοδοσίας» που διαθέτουν ένα μέρος από τη ζωή τους, το πολύτιμο αίμα τους για να σωθούν άλλοι άνθρωποι που το έχουν ανάγκη και «Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι υποψήφιος αιμοδότης είναι κάθε υγιής άνθρωπος και  υποψήφιοι δέκτες είμαστε όλοι.»

Σημαντική προσθήκη στη παρούσα ανάρτησή μας

                           Ε υ χ α ρ ι σ τ ο ύ μ ε   

Tον Πρόεδρο του Συλλόγου Εθελοντών Αιμοδοτών Κέντρου Υγείας Χαλανδρίτσας  κ. Αθανάσιο Θεοδωρόπουλο, που με την παρέμβασή του στη παρούσα ανάρτησή μας,  ενημερωτικά σημειώνει:  

Athanasios Penny Theodoropoylou: Κ.Στάμο σας ευχαριστούμε θερμά για τα όσα γράφεται για το Σύλλογό μας.
Ενημερωτικά σας λέμε ότι πλέον τα μέλη του Συλλόγου μας ξεπερνούν τα 3000 και οι προγραμματισμένες αιμοδοσίες μας τις 70 το χρόνο.
Οι δε μονάδες αίματος το 2019 ξεπέρασαν τις 1260 κατατασσοντας το Σύλλογό μας τρίτο στη χώρα.
Αυτό είναι αποτέλεσμα της δουλειάς και της συνεργασίας μας με όλους τους φορείς της περιοχής μας.
Σ'αυτο το θεάρεστο έργο προσφοράς ζωής και αγάπης στον πάσχοντα συνάνθρωπο ένας δεν φθάνει χρειάζοντε όλοι.
Σήμερα εγώ αύριο εσύ κανείς δεν ξέρει τη στιγμή.
Γι'αυτο καλούμε όλους τους υγιείς συμπολίτες μας να γίνουν Εθελοντές Αιμοδότες.
Γιατί η εθελοντική αιμαδοσία είναι προσφορά ζωής και αγάπης στους πάσχοντες συνανθρώπους μας.
Σπείρε αγάπη και ας μη θερίσεις έτσι να μοσχοβολάει ο τόπος.

Καλή επιτυχία στην Αιμοδοσία της Χρυσοπηγής την Κυριακή 19/1/3019 και ώρα 09:30-13:00 .  

Ευχαριστήρια Σημείωση 
Κύριε Θεοδωρόπουλε, τα στοιχεία που αναφέρω στη παρούσα ανάρτησή μου είναι από παλαιότερη ανάρτηση χωρίς να έχω νεότερα. Σας ευχαριστώ εν κατακλείδι και πάλι με πολλά συγχαρητήρια για το θεάρεστο έργο που επιτελείτε στη περιοχή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου